Srednja medicinska škola Jezero  

JU SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA

JEZERO
SARAJEVO

m

XIX susreti medicinskih škola FBiH održani su 26.4. i 27.4.2019. godine. Domaćin i organizator bila je Srednja medicinska škola Tuzla. Učestvovalo je osam škola iz BiH: Srednja medicinska škola Tuzla, Srednja medicinska škola- Jezero Sarajevo, Srednja medicinska škola Sarajevo, Srednja zubotehnička škola Sarajevo, Srednja medicinska škola Bihać, MSŠ Gračanica, MSŠ "Hasan Kikić" Gradačac, Srednja tehnička škola Goražde.

Kroz dvodnevno druženje i različite aktivnosti učenici su pokazali svoju kreativnost, znanje, vještine, ali i želju za novim poznanstvima i prijateljstvima. Time su ostvareni i osnovni ciljevi ovih susreta, a to su učenje, druženje, upoznavanje i zbližavanje učenika iz cijele BiH.
Prvi dan počeo je svečanim otvorenjem susreta, a potom su organizirana takmičenja iz pripravljanja farmaceutskih proizvoda, prve pomoći, urgentne medicine (kroz prigodan kviz znanja), zatim sportsko takmičenje iz stonog tenisa. U likovnoj kolonoiji svoju kreatinost i ljubav prema umjetnosti učenici pokazuju kroz umjetničke likovne i vajarske radove, a kroz literarne radove interpretirali su temu,,Medicina je imperativ mog života''. Druženje, zabavu i takmičenje nastavljaju kroz igre na vodi.

Učenici naše škole takmičili su se u prvoj pomoći, urgentnoj medicini te kategoriji likovnih i literarnih radova. Posebno smo ponosni na našu učenicu, Iman Nalić, koja je u likovnoj koloniji svojom skulpturom osvojila treće mjesto.

U subotu je održan okrugli stol na temu „Izazovi odgoja i obrazovanja danas, sa osvrtom na medicinsku struku". Okruglom stolu su prisustvovali svi profesori, predstavnici medicinskih škola. Nakon toga domaćini su priredili razgledavanje grada uz vožnju turističkim vozićem.
Na svečanoj ceremoniji zatvaranja uručene su diplome, pehari i zahvalnice. Učenici su se, zajedno sa profesorima, vratili kući s lijepim uspomenama i novim prijateljstvima.
Tokom dva dana trajanja medicinijade, kroz sport, igru i neizostavnu zabavu, stvorila su se nova poznanstva, razmjenila iskustva i ojačala saradnja između učenika i profesora, a samim tim i medicinskih škola u regionu.

 

Termini realizacije pismenih zadaća, testova i kontrolnih radova 2018/2019.


skola-ba

                                                                                                    

PPZ logo

                                                                                                                                                                                          UNSA


                                                                                                                                          mon.ks.gov.ba

                                                                                                                                                                novo-logo-dhpx.image.68.0 

                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                      

Kontakt

Adresa:

JU Srednja medicinska škola JEZERO
Patriotske lige 67a
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

E-mail: ssmstsa@bih.net.ba
Telefon: +387 33 44 39 87
Fax: +387 33 22 56 25
Web: www.smsjezero.edu.ba

lokacija