Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

info@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87

konkurs poljoprivreda

Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu (ASPPF) u decembru je organizovala fotokonkurs „Poljoprivreda kroz objektiv“, na koji su se sa svojim fotografijama mogli prijaviti učenici srednjih škola i studenti fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine. Podršku projektu, između otalih, pružilo je i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

U fokusu konkursa su bile fotografije na temu poljoprivrede, proizvodnje hrane i života na selu. Kandidati su mogli konkurisati sa najviše dva rada (fotografije): kategoriju „Fabrika na selu“ ocjenjivali su posjetitelji Facebook stranice ASPPF-a, dok su radovi u kategoriji „Zrno po zrno – pogača“ izloženi u Zemaljskom muzeju 23.12.2019. godine, te ih je ocjenjivao stručni žiri.

Učenica III2 razreda naše Škole Lamija Redžepović konkurisala je sa radom u kategoriji „Zrno po zrno – pogača“, a njena je fotografija u konkurenciji oko 50 fotografija iz cijele BiH osvojila prvo mjesto!
Pored priznanja i trofeja, Lamija je kao pobjednik konkursa osvojila i četverodnevno putovanje u Veneciju, koje će realizirati u toku 2020. godine, u organizaciji turističke agencije Kosmopolit travel.

Kao Škola smo ponosni na ovaj uspjeh naše učenice Lamije. Iskreno joj čestitamo, zahvaljujemo što je na ovako lijep način bila ambasador naše Škole i želimo da nastavi da njeguje ovaj izuzetan talenat i osvoji još mnogo nagrada.