Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

info@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87

 

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.

Iz općinskog budžeta za 2019. godinu izdvojeno je 40.000 maraka Srednjoj medicinskoj školi Jezero, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi. Tim povodom, u Općini Centar je u četvrtak, 27. juna načelnik Ajnadžić potpisao ugovor sa direktoricom Srednje medicinske škole Jezero dr Jasminkom Kulić o izdvajanju finansijskih sredstava za sanaciju krova na zgradi ove srednjoškolske ustanove.

 

Direktorica škole dr Jasminka Kulić izrazila je zahvalnost za dosadašnju višegodišnju finansijsku podršku Općine Centar ovoj školi.

Cijeli članak možete pročitati na linku http://www.centar.ba/novost/15498/opcina-centar-donirala-40.000-km-srednjoj-medicinskoj-skoli-jezero-