Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

smsjezero@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87


Priča koju je naša generacija ispisala počela je 9. juna u Veneciji, kraljici Mediterana, nakon dugotrajnog ali ipak uzbudljivog putovanja. U njoj smo obišli slavni Trg svetog Marka, osvrnuli se na građevine u okolini uključujući  Duždevu palaču i Most uzdisaja.

Drugog smo dana priču nastavili u Veroni, gdje smo posjetili Julijinu kuću i njenu statuu koja će nam u budućnosti donijeti sreće u ljubavi (barem se nadamo da će biti tako). U nastavku dana obišli smo Monako, mjesto čija su nas svjetla naprosto očarala.

Već pomalo umorni, ali i dalje dobro raspoloženi, stigli smo u Lloret de Mar, mjesto u kome smo proveli četiri fantastična dana. Primorski gradić u kome su svi dobro došli. Tih dana smo obišli Barselonu, definitivno najljepšu lokaciju u okolini. Obilazak grada, prisustvo magičnoj predstavi fontana, pogled na grad sa njegovog vidikovca kao i posjeta luci, naprosto su nas ostavili bez daha. Na kraju smo iskreno poželjeli da se svi jednoga dana ponovo vratimo u Barselonu.

Posebno zanimljiva bila je posjeta Medieval castle, srednjovjekovnom zamaku u kome smo prisustvovali rekonstrukciji starih viteških borbi, uz večeru, na srednjovjekovni način. Nakon toga na red je došao flamenko, tradicionalni ples ljubavi i strasti, u kome smo uživali uz zvuk gitare i tradicionalno piće sangriju.

Dan za relaksaciju bio je obilježen posjetom Marinalandu, velikom vodenom parku, gdje smo prisustvovali  atraktivnom programu sa delfinima i tuljanima, nakon čega smo se opuštali u bazenima sa vodenim toboganima.

U povratku za našu lijepu BiH posjetili smo Kann, po našem mišljenju mjesto glamura i prelijepih obala, te Milano kao konačnu destinaciju koja nas je očarala baš kao i sve prethodne. Milanska pica, nešto posebno, vjerujte.

Pri povratku u Sarajevo rastali smo se pred Muzejom, noseći sa sobom mnoge lijepe uspomene i želju da ih nikada ne zaboravimo, ali definitivno da ih oživimo.
Ovi nam dani za zaborava prosto nisu...

1

2

3

4

5

6

8

7

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31