Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

info@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87

dm2

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa učenici naše škole, posjetili su udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo, i učestvovali u aktivnostima mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi, prisutnim članovima udruženja i posjetiocima.

Prisustvovali su i predavanjima koja su se održala u velikoj Sali općine Stari grad. U ovom projektu učestvovalo je 6 učenica IV-1 razreda zajedno sa prof. praktične nastave Adnanom Alić. Naša škola dobila je na poklon glukometar od udruženja dijabetičara KS koji će našim učenicima koristiti u radu i edukaciji.

dm4

Aktivnosti su nastavljene u kampanji "Šetnjom za dijabetes" koju je oranizovalo Udruženje dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo.U kampanji je učestvovao oko 30 učenika IV1 I IV2 razreda u pratnji profesora praktične nastave Sanele Mehmedović, Zarife Prgude i Dine Žutića.

dm3

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa završili smo u našoj školi edukacijom učenika, gdje su učenici upoznati o rizicima i mogućim načinima prevencije šećerne bolesti. Učenici II5 razreda, zajedno sa profesoricama Nerminom Muhić i Džanelom Mešinović ispred sekcije „Zdrava ishrana" pripremili su prezentaciju, koja se mogla pogledati holu škole. Putem razglasa pročitali su i prigodan tekst o opasnosti koju predstavlja dijabetes.

Svim opisanim aktivnostima naši su učenici i ove godine pokazali da se rado uključuju u zajedničke aktivnosti škole i zajednice, da žele napredovati u svojoj struci, educirati se i prenositi svoje znanje drugima.