Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

smsjezero@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87


Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, sekcije: Civitas, Recitatorska, Bibliotekarska i Dramska sekcija sa profesorima voditeljima  Edinom Filipović, Samrom Memić-Zahiragić, Amelom Tiro i Amrom Olovčić pripremile su svečanu akademiju u amfiteatru Škole, pod nazivom „Zemljo moja, tvoji heroji“.

Kroz dramski prikaz, pjesmu, recital „Heroji“ učenici su na dostojanstven način pokazali kako se voli domovina.

PRIR

Učenici i profesori su tokom mjeseca februara nizom različitih aktivnosti obilježili ovaj značajni datum u historiji naše domovine.

Učenica Šahić Šejla (III3) sa svojim literarnim radom na temu „Zemljo moja“, a u organizaciji Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje KS, u kategoriji učenika srednjih škola, osvojila je drugo mjesto.

Šejla jpg

Šejla rad

Učenici su kroz rad u sekcijama ukrasili Školu svojim likovnim i literarnim radovima.

Aesthetic Minimal Polaroid Collage Instagram Story

Učenici I1 i I5 su 15.2. i 17.2.2023. godine u pratnji razrednika Vernese Salkičević i Dražena Bašića, posjetili Muzej ratnog djetinjstva i u okviru posjete učestvovali u edukativnoj radionici „Načini izgradnje mira“.

Picture1

U utorak 28.2. 2023. godine učenici su posjetili i pozorište. Učenici IV2 i IV5 su u pratnji razrednika i profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Kamernom teatru 55 prisustvovali  predstavi “Žaba”, dok je grupa učenika drugih i četvrtih razreda u pratnji razrednika u Pozorištu mladih prisustvovala predstavi “Ime”.

pozor

U srijedu 22.2.2023. godine, učenice naše Škole i članice sekcije Civitas Hasanović Adna, Gagula Lamija i Jandrić Kristina zajedno sa profesoricom Svraka Eminom posjetile su Muzej “Alija Izetbegović”. Prilikom posjete Muzeju učenice su se upoznale sa biografijom prvog predsjednika RBiH – Alije Izetbegovića, njegovim djelom, likom i angažmanom.

MUZEJ AI

Danas se prisjećamo na 1. mart 1992. godine, na dan kada je naša nam jedina domovina Bosna i Hercegovina uvažila činjenicu da bi ostanak u bilo kakvom zajedništvu značio kraj njenog višestoljećnog postajanja i gubitak   našeg identiteta.

Prvi je mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dan kado smo pokazali da imamo dovoljno hrabrosti da se suprostavimo ideji potpunog uništenja naše posebnosti, tradicije i kulture. Tada smo dokazali da nam Bosna i Hercegovina znači više od života i da ne postoji cijena koja je preskupa kada je sloboda, ljudsko dostojanstvo i čast u pitanju.

Sretan Vam Dan nezavisnosti u nadi da ćete njegovati uspomenu na heroje Bosne i Hercegovine, i na sve koji su podnijeli do sada nezabilježenu žrtvu da bismo mi s ponosom mogli reći da smo Bosanci i Hercegovci.

Našim učenicima, učesnicima ovog projekta želimo se zahvaliti na kreativnosti, trudu, elanu, idejama i profesionalnom odnosu koji su imali sve vrijeme trajanja projekta. Želimo im da svoje znanje koje su stekli u Školi i dalje usavršavaju, jer ovakve mlade ljude, talentovane i vrijedne, koji vole svoju domovinu i ponose se njome, Bosna i Hercegovina itekako treba.

S vjerom da će zauvijek nestati zlo među ljudima, da će mir biti ono što je svima neupitno.

Sretna nam i vječna Bosna i Hercegovina.