Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

smsjezero@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87


Pravi muškarci razgovaraju o problemima zdravlja

Novembar je mjesec u kojem se već tradicionalno želi podići svijest i upozoriti na važnost borbe protiv raka prostate koji je posljednjih godina postao poznat i kao “Movember”. Tokom novembra muškarci se potiču na puštanje brkova kako bi osvijestili javnost na važnost prevencije, ali i potaknuli na rano otkrivanje, dijagnosticiranje i liječenje raka. Članovi sekcije Zdravi životni stilovi zajedno sa profesoricama Amelom Čelebić-Tucović i Jasminom Smajlović prigodnom video prezentacijom, brošurama i podjelom plavih vrpci u holu škole  obilježili su mjesec borbe protiv raka prostate.

Osim navedenih aktivnosti, naši učenici su na info-štandu kod Vječne vatre informirali zainteresirane sugrađane o mjerama prevencije najčešćih oboljenja prostate, značaju redovnih kontrolnih pregleda i metodama liječenja. Zainteresiranim prolaznicima su podijeljene odgovarajuće brošure.

Također, u saradnji sa Prolab laboratorijama obezbijeđeno je 30 besplatnih PSA testova za naše sugrađane iznad pedeset godina strosti.

movb2movb4movb3movb5