Adresa

Patriotske lige 67a , 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt

smsjezero@smsjezero.edu.ba
tel: +387 33 44 39 87


U okviru programa „Škola roditeljstva“, koji je pokrenuo Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, u utorak 26. 12. 2023. godine, u našoj školi održana je radionica za roditelje pod nazivom „Roditeljstvo je važno. Roditeljske dileme“.

Radionicu su realizovale članice pedagoško-psihološke službe Ajla Mavrić-Gavranović i Alma Gogalić.

Cilj ove radionice bio je smanjiti razinu roditeljskog stresa, ojačati roditeljske kompetencije i pozitivno ponašanje kako bi se povećala sposobnost roditelja da uspješno odgajaju svoju djecu i koriste dostupne resurse.

Ova aktivnost dio je šire koncipiranog programa podrške roditeljstvu, u okviru kojeg su u narednom periodu planirane još četiri radionice.

Dobra saradnja i komunikacija između učenika, roditelja i nastavnika neki su od najvažnijih faktora uspješnog odgojno-obrazovnog procesa. Učešće roditelja u ovakvim projektima jača roditeljske kompetencije, pruža kvalitetniju vrstu saradnje i omogućava bolji napredak svakog djeteta.

Roditelji koji su učestvovali u radionici izrazili su svoje zadovoljstvo i podijelili pozitivne reakcije samom idejom “Škole roditeljstva”, kao i provedenom radionicom.

Sljedeća radionica planirana je u februaru mjesecu na temu “Potrebe i razumijevanje potreba”.

škola roditeljstva